Feestelijke borrel, zakelijke bijeenkomst, herdenken of koken Aan de Donge?  Klik hier voor meer informatie 

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Of wil je nadere informatie opvragen? Bel of mail ons gerust. Je kunt ons ook bereiken via onderstaand contactformulier. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op.

Waarom BusinessPoint?

Vergaderen en werken combineren
users Contact - BusinessPoint Dongen
Kleine en grote groepen
Vergaderen van 4 tot 50 personen
comments-alt Contact - BusinessPoint Dongen
Meerdere vergaderruimtes
Professioneel en sfeervol
chair-office Contact - BusinessPoint Dongen
Professionele werkplek
Ingericht met zit-sta bureau
parking Contact - BusinessPoint Dongen
Gratis parkeren
Parkeerplaatsen voor de deur
utensils Contact - BusinessPoint Dongen
Professionele horeca
Lunch en diner uit eigen keuken

Waarmee kunnen we jou helpen?

Heb je een vraag of wens je meer informatie over onze mogelijkheden te ontvangen? Stel jouw vraag hieronder en we nemen contact met je op!

Je hebt je naam niet ingevuld. Dit veld is verplicht.
Je hebt je bedrijfsnaam niet ingevuld. Dit veld is verplicht.
Je hebt je telefoonnummer niet (juist) ingevuld. Dit veld is verplicht.
Je hebt je e-mailadres is niet (correct) ingevuld. Dit veld is verplicht.
Ongeldige invoer
Dit veld is verplicht, vul een bericht in. Gebruik minimaal 10 karakters.
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring

Contactgegevens

BusinessPoint Beheer & Exploitatie BV
Lage Ham 190
5102 AE Dongen (Bedrijvenpark Entrop)
Telefoon: 0162 - 76 90 81
E-mail: info@businesspointdongen.nl

Kamer van Koophandel: 80284892
BTW nummer: NL 8616.16.935.B01

Parkeren

Bezoekt u BusinessPoint dan parkeert u op onze eigen parkeerplaatsen aan de voor- en zijkant van het pand. Ook kunt u parkeren aan de openbare weg (Lage Ham). Wij adviseren u aan de overkant van BusinessPoint te parkeren volgens aanwijzing op de parkeerborden. Parkeren is gratis

Bedrijvenpark Entrop

Bedrijvenpark Entrop aan de Lage Ham ligt aan de rand van Dongen, dichtbij de A27 en de A59. Het park is circa 16.350 m2 groot en er zijn op dit moment ruim 40 kleinschalige bedrijven gevestigd. Deze bedrijven zijn actief in verschillende branches en kennen hoofdzakelijk een afzetmarkt binnen Nederland. Een deel van de bedrijven is ook internationaal georiënteerd. De gevestigde bedrijven bieden samen werkgelegenheid aan ongeveer 60 mensen. Voor het bedrijvenpark bestaan ruimtelijke uitbreidingsplannen. De gevestigde ondernemers werken, in goed overleg met de gemeente, samen aan een kwalitatief park met een goede uitstraling.

Het bedrijvenpark is genoemd naar Marinus Entrop, Brabants eerste autobouwer en oud-inwoner van ’s-Gravenmoer, gemeente Dongen. Ter ere van Entrop en de autoindustrie uit de 19e en 20e eeuw is de entree in het BusinessPoint geheel in stijl ingericht!

Marinus Entrop

Marinus Entrop, geboren in 1874 en overleden in 1962, fabriceerde in 's-Gravenmoer vier auto's, een dubbeldekkerbus en tussen de 1500 en de 1800 fietsen. Nagenoeg alles was handwerk. Zijn auto's wogen tussen de 200 en de 300 kilo, hadden een luchtgekoelde motor en boden ruimte aan twee of meer personen. Hij verkocht ze voor 1700,- gulden per stuk. In 1909 maakte Marinus Entrop een proefrit met zijn eerste wagen. Een redacteur van het ANWB-blad Kampioen reed mee en schreef een levendig verslag over de rit door onder andere Dongen, Gorinchem en Utrecht. Met de bus die Entrop fabriceerde, maakte hij ritten naar Den Bosch, Breda, Oisterwijk en Gilze. Voor twee kwartjes per persoon konden mensen een tocht maken.

In 1960, na een interview met de Bredasche Courant, kwamen er meerdere journalisten in ’s-Gravenmoer bij Marinus Entrop langs om te genieten van zijn sterke verhalen. Het Parool van 29 oktober 1960 schreef onder de kop "Ik bouwde de eerste Nederlandse auto" een stuk over de autobouwer. Entrop bleef tot aan zijn dood actief. Hij overleed in 1962 als gevolg van een val van de trap. Hij was toen 88 jaar.

In een binnentuin van één van de nieuwbouwprojecten in 's-Gravenmoer is op 30 oktober 2012 een borstbeeld van wijlen Marinus Entrop onthuld. Hij was Brabants eerste autobouwer en oud-inwoner van ’s-Gravenmoer, gemeente Dongen.

Waarom kiezen voor BusinessPoint?

map-marked-alt Contact - BusinessPoint Dongen
Centraal gelegen
wifi Contact - BusinessPoint Dongen
Highspeed WiFi
parking Contact - BusinessPoint Dongen
Gratis parkeren
utensils Contact - BusinessPoint Dongen
Lunch & diner
leaf Contact - BusinessPoint Dongen
Duurzame locatie

whatsapp